Saturday, November 23, 2013

Fiksyida Forever dah Kahwin..

assalammualaikum wbt...

Yeahh..cuti sekolah dah pon bermula..pada budak-budak yang tengah menduduki peperiksaan SPM tu korang cuti la lambat sikit ye..Macam biasa asal cuti sekolah ramai yang ambil kesempatan ni untuk melangsungkan perkahwinan...aku pon ade la 2 3 jemputan kenduri kawen ni..minggu ni kat sini je, minggu depan kat Johor plak..insya'allah takda halangan aku sampai la kan..So kepada yang akan melangsungkan perkahwinan tu, aku doakan semoga semua urusan berjalan lancar..

Apa yang aku nak cerita sebenarnya, pada awal bulan tadi, sorang member blogger ni dah selamat pon melangsungkan perkahwinan..walaupon berdiri tak sama tinggi, duduk tak sama rendah, diorang ni memang pasangan yang sweet..kehkehkeh..semoga korang berbahgia dan sentiasa dirahmati Allah SWT...


Sebenarnya aku memang rasa bersalah tak dapat datang kenduri engkorang ni kat Kedah nun..Sori la bebanyak ye..tambah plak syida ni cakap kenduri kat KL belah laki dia ni tak buat..hantar ucapan jela yang mampu masa ni..hahaha..tapi mujur la kan H dengan Emma akhirnya jadi wakil blogger datang sana..lega gak aku..hahaha..

Tapi, selang seminggu lepas tu, tetiba je Syida ni bagitau yang kenduri kat KL akan dibuat sehari sebelum kenduri tu berlangsung..hampehh..mati-mati sebelum tu aku ingat tak jadi..hahaha..

 So ni la keadaannya kat situ..kebetulan anak aku demam plak masa tu,terpaksa la aku datang sensorang..aku ni bukan la peramah sangat kan, tapi rasanya boring kalau makan sensorang ..so sambil-sambil kaut nasik nak mencekik tu, aku usyar-usyar la mane tau ade yang kenal, tapi memang kompom pengantin je la aku kenal...


Last aku terpandang ada satu seat kosong sebelah makwe kat meja VIP ni tengah makan..dengan buat muka tak malu terus aku duduk tepi dia..sempat la jugak aku berkenalan dengan diorang ni..yang sebelah kiri tu Tasya, yang tengah Intan dan sorang lagi tu aku lupa tanya nama..hehe..

Apapon semoga perkahwinan uol diberkati...semoga En.fikri jadi suami yang soleh,bertanggungjawab dan Pn syida jadi isteri yang solehah dan taat, lahirkan anak ramai-ramai dan berbahagialah keakhir hayat..the end..hahahaha..


p/s : Isteri boleh masuk syurga tanpa suami, tapi suami tak boleh masuk syurga tanpa isteri..renungkan dan selamat beramal..


16 comments:

  1. lame bebenor aku tak menyinggah kat sini, huhuuuu

    ReplyDelete
  2. owhh ini la gang housemate dia yg selalu citer tu ek, lawo2 pun, harus la kau menempel duduk semeja kan Bundle. Tahniah to them, suka aku tengok orang kawen2 ni, marilah meramaikan umat Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..yela tu..mula tu aku nak join je kat meja pengantin, tapi cam tak sopan la plak..haha..mujur tasha ade..haha..

      Delete
  3. tahniah kat syida.. semoga bahagia till jannah..

    sempat g ko berkenal2an yek pakcik.. kunon je tak peramah. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..aku tak peramah..dah ade tempat kosong aku duduk je la kan..hahaha..

      p/s : peramah la skit pasal bini aku takde..hihi..

      Delete
  4. Berkenalan jadah,mmg kau kenal tasha dengan intan kehkehkeh. Thanks utk entri ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha,,ko ni takleh cover line betul la..kehkehkeh..

      Delete
  5. kalau makan ngan awek laju je ko ek...

    ReplyDelete
  6. selamat pengatin baru juga hehe

    ReplyDelete
  7. Yang sebelah kiri tu sakit hati sebab dah dilupakan nama. Hoho..

    ReplyDelete