Thursday, July 4, 2013

Ragam Berpuasa..

assalammualaikum wbt..

Kurang dari seminggu dari sekarang umat islam akan menyambut bulan ramadan 1434 hijrah..jadi pada semua pembaca aku just nak ucapkan selamat menunaikan ibadat puasa dan semoga kita semua mendapat keberkatan dalam bulan yang mulia tu nanti..

So kurang-kurangkan lah membaca blog-blog yang tak mendatangkan faedah dan boleh mengurangkan pahala puasa terutama macam blog sampah aku ni..selain dari tu, aku nak citer sikit pasal kisah puasa aku masa bujang-bujang dulu..aku rasa ramai je sejenis aku ni dulu..tapi bukan korang la ye..hahaha

Orang puasa kita pon nak puasa..ok la tu ada lagi niat nak puasa..tapi amalan tempang..yang silap tu,lepas sahur tak sempat subuh dah membuta balik tak solat..jangan cakap subuh,waktu lain pon buat tak buat je..hahaha..bila dah sedar sekarang, aku terasa lapar puasa tu memang sia-sia..solat yang utama tak buat..korang pikir la ye,solat yang simple dan lagi ringan ibadatnye tu pon tak buat, tapi sanggup pulak berlapar dahaga..tak ke pelik tu?..bodoh betul aku..korang pon jangan la jadi bodoh macam aku..