Tuesday, February 24, 2015

Gunakan Aplikasi Telefon Pandai dengan Betul..

Assalammualaikum wbt..

Penggunaan telefon pandai bagi pandangan aku, kini bukan la satu kemahuan tetapi dah jadi satu keperluan..korang sendiri pon sekurang-kurangnya mesti ada sebuah telefon kan..yang herannya tak cukup dengan hp bersaiz 6 inci tu, tab yang besar papan lapik pemotong pon diusung merata..hahaha..

Dari pemerhatian aku plak, kebiasaan yang menggunakan telefon pandai bersaiz mega atau memiliki skrin yang besar ni adalah kaum wanita..contohnya bini aku la..telefon besar gila..untung la depa ni ada handbag kan, semua boleh masukkan dalam beg je..kalau untuk aku nak pakai telefon besar ni memang tak sesuai..aku dah la jenis pakai seluar skinny, mana nak sumbat lagi hp tu..poket sempit kot..hehe..

Tapi sebenarnya bukan hat tu aku nak cerita..suka hati korang la nak pakai telefon besar mana, jenis apa pon..yang aku nak citer ni pasal apps atau aplikasi kat telefon pandai korang tu..

ni contoh apps yang ada kat hp aku..kat home ni yang penting-penting jela kan..hehe..

Monday, February 23, 2015

Aku tanya Apa khabor..

Assalammualaikum wbt..

Syukur alhamdullillah dengan izin Allah aku berjaya juga merajinkan diri klik new post untuk kali ni..huhu..kita merancang, Allah yang menentukan ye dak..hihi..eceli aku takde apa-apa cerita pon nak tulis kali ni..

Kiranya ni la kali pertama aku tinggalkan blog tak berupdate lebih dua bulan.tak sangka lama jugak aku tak menulis ni..konklusi yang aku dapat hasil tinggallan aku memblogging selama dua bulan ni tak lain tak bukan adalah kerana disebabkan faktor kemalasan aku ditambah pula takda komitmen, dan malas pikir..hahaha..

Dengan ini aku juga ingin memohon maaf pada geng-geng blogger yang dah lama aku tak tahu cerita..engkorang apa khabor?...nanti aku terjah balik entri-entri u oll kalau ada masa yer..hihi(macam tak je bunyinya kan)..hahaha..



ni la gambar terbaru hero aku..dah besar pon..lagi 3 bulan masuk la 2 tahun..


So, tu la nak habaq..insya'allah nanti kita jumpa lagi..aku baru nak ambil mood rajin ni.harap-harap mai la nanti feel tu...huhu...chowww..asssalammualaikum...