Monday, May 19, 2014

Info : Tiada Istilah Kawan Baik (BFF) Lelaki Dengan Perempuan.

Assalammualaikum wbt..

Sabtu lepas aku telah menghadirkan diri ke satu majlis perkahwinan seorang member aku di Shah Alam..beliau adalah salah sorang kawan perempuan yang paling lama aku kenal yang pernah jadi kawan baik aku dulu..percayakan korang perkenalan tu telah bermula pada tahun 2000..ketika itu dia baru tingkatan2..hahaha...

Apa yang aku nak ceritakan ni ialah tentang perhubungan karib antara lelaki dan perempuan..seriusly aku  tak percaya langsung lelaki dan perempuan boleh jadi kawan baik, paling rapat antara satu sama lain..bullshit..senang citer takde istilah lelaki dan perempuan berkawan baik..



Friday, May 16, 2014

Dairi Junior : Gambar Wazzi jer..

assalammualaikum wbt..

Genap je 20 Mei 2014 nanti, bermakna Ammar Wazzi dah pon setahun..sekejap na pulak masa berlalu..alhamdullillah setakat ni budak kecik ni membesar sihat normal macam biasa..walaupon kadang-kadang tu risau jugak bila dia demam,tapi alhamdulillah belum pernah perkara serius membabitkan kesihatan dia..

Ammar Wazzi mula berjalan pada umur 10 bulan..masa ni dia belum kuat lagi la melangkah tu..dapat la setapak dua..masih belum boleh tandingi aku yang start berjalan masa umur 8 bulan..haha..takda isu pape aku nak tulis kali ni..just nak upload kompilasi gambar Wazzi dari awal sampailah yang sekarang..

 dalam perut 7 bulan.



Thursday, May 15, 2014

13 Mei 2014 - Bukan Tragedi Rusuhan..

Assalammualaikum wbt..

Ramai yang tak perasan ataupon terlupa yang cuti hari wesak lepas adalah sama tarikh dengan satu tragedi pada 45tahun yang digelar peristiwa 13 Mei 1969.".Peristiwa 13 Mei pada tahun 1969 ialah rusuhan kaum yang berlaku dan kemuncak masalah perpaduan di Malaysia. Tragedi ini telah mengakibatkan kehilangan nyawa serta harta benda dan mempunyai kaitan yang rapat dengan "Pilihan Raya Umum 1969".ia merupakan satu titik hitam dalam sejarah negara Malaysia".-wikipedia

Tapi aku tak nak cerita pasal sejarah tu..aku sendiri pon belum lahir masa tu kan..hahaha..yang aku nak ceritakan ialah tentang cuti 13 Mei 2014 aku sendiri..point of the story ialah aku frust gila pada haritu..selepas kejadian tu berlaku, aku telah mengalami sindrom kemurungan seperti yang pernah berlaku sebelum ni akibat tidak membaca post Amran fans selama 2hari..

Kolam Kolej ke12 UM..


Sunday, May 4, 2014

Cinta Sempoi (tengok wayang) -part4

Err..mata aku terpaku seketika melihat perubahan pada Anis..baru je aku tak jumpa seminggu, rupanya dia dah bertudung...aku duduk dan terus mengalihkah pandangan takut-takut Anis sedar agak lama aku memerhatikan dia..

Kereta yang dipandu Anis terus meluncur laju di ikuti suasana sepi tanpa perbualan.kedengaran pula lagu Lucky by Jason Mraz ft Colbie sedang bermain di radio..lagu yang seolah-olah sedang mengejek aku..ahh.ntah kenapa tiba-tiba aku rasa perasaan yang kurang menyenangkan. agak janggal sejak dari tadi masih tiada siapa bersuara..