Sunday, December 29, 2013

Cermin flashback..

Assalammualaikum wbt...

Perkara yang aku nak tulis ni sebenarnya dah terjadi sebulan yang lepas pon..waktu tu aku tengah cuci motor kat rumah mak aku..nak cuci kat rumah sendiri takleh pulak sebab rumah aku tinggi..haha..so pinjam guna air la kat rumah mak aku..hehe..

Baru je aku aku cuci tayar, tetiba member aku yang tengah layan koner depan simpang jalan kat rumah mak aku tu pulak nampak aku..maklum la aku vip kan..kalau singgah rumah mak aku pon jarang sangat aku pegi cari atau lepak dengan kawan-kawan kampung tu..so bila dia nampak kelibat aku, terus la dia pon berhenti singgah kat aku..

"Ahh..kacau betul mamat ni.." grr..

Saturday, December 21, 2013

Sentap : Punca-punca aku stress di Jalan Raya

assalammualaikum wbt..

Sejak dah lebih setahun bini aku kerja kat UM ni tugas aku cam biasa la pi hantar dan jemput tiap-tiap hari sebelum aku masuk opis..so bermakna setiap hari lah jugak aku mengalami stress dan tekanan perasaan dalam menjalankan tugas aku sebagai penghantar ni ketika di jalan raya..

Sebelum tu, aku nak tegaskan, hal ni bukan la berpunca dari bini aku pon..sama sekali aku tak pernah rasa tugas jadi despatch bini aku ni menyusahkan dan buat aku mengeluh..dah memang tanggungjawab aku ye dak..jauh sekali soal nak jaga hati bini..serius, aku stress sebab hal lain...teruskan membaca..hehe

Korang tau jela, tinggal kat KL ni serabut kepalotak kalau nak hadap jem pagi-pagi tu..bukan bini aku takda lesen kereta pon..boleh je dia nak pergi sendiri..tapi sangat la tak berbaloi..nak keluar subuh-subuh sebab nak elakkan jem..time balik pulak, dah dekat nak magrib baru sampai rumah..udah la minyak mahal..tahun depan tol pulak kabornye nak naik..takleh jadi...so, tugas  untuk hantar bini aku kerja memang sangat diperlukan untuk minimumkan bajet, kerugian masa dan elakkan bini aku stress pasal jem pastu badmood kat rumah..hahaha...


Friday, December 13, 2013

Dairi : Wad yang seronok..

assalammualaikum wbt..

Aku rasa excited betul nak tulis entri kali ni..haha..sebenarnya aku baru je discharge wad pukul 10 pagi tadi sejak rabu yang lepas aku check in..well aku sihat cuma frust sikit la tak sempat buat pape pon kat rumah sakit tu..urusan aku kena tangguhkan buat next week lak..appoitment penuh agaknya..tak kisah la sebab aku dekat je..cuba kena kat orang lain yang dari jauh..naya gak kena balik, pastu datang lagi ye dak..

Okay, aku taknak citer pasal masalah aku, cuma nak citer hal-hal kat spital sejak 2 hari setengah aku kat sana..eceli kali ni aku rasa senonok pulak masuk wad..walaupon aku ada lari lari jugak balik rumah dari wad tu sebab rindu nak jumpa anak aku, tapi sempat jugak la berkenalan dan bermesra-mesra dengan pesakit-pesakit lain kat sana...

Pertama sekali, aku tak la masuk wad yang bercampur pesakit-pesakit yang dalam rawatan..aku cuma duk bilik kuarantin je..dalam bilik tu cuma ada 2 katil..pakcik dan isteri  jiran sebelah aku ni huii baq hang, kemain ramah..hahaha..nama dia pakcik Zainal dan isteri dia yang duk setia menunggu ni berasal dari Penang..hari pertama aku masuk dah riuh..