Friday, November 29, 2013

Info : Rawatan Alternatif Kanser..

assalammualaikum wbt..

Bermacam-macam produk dan jenama berkaitan kesihatan boleh kita jumpa kat internet sekarang ni..google jela korang nak ubat/petua/suplement/ untuk apa-apa penyakit yang korang nak tau..belambak ada.. Tapi harini aku nak kongsi satu cara nak merawat kenser yang dikatakan sangat berkesan..sebelum ni pon aku ade tulis pasal rawatan alternatif kanser berkaitan ganja(Link)

Sebelum tu aku nak jelaskan, entri ni bukan la untuk aku promote pape, apatah lagi nak jual produk..Seriously aku cuma nak berkongsi maklumat..bila aku dah banyakkan membaca dan cari info tentang rawatan alternatif kanser ni, aku buat kesimpulan, salah satu bahan yang paling popular dikatakan paling mujarab dalam mengubat dan mencegah kanser ni adalah benda Allah ni..

Tuesday, November 26, 2013

Misteri Villa Bundle

assalammualaikum wbt..

Dari pagi tadi sampai la tengahari ni, aku dengan bini aku tak sudah-sudah la bertekak pasal kejadian malam tadi..

Dalam lingkungan 12.30 malam tadi, macam biasa, time ni la baru aku sibuk nak mandi..lagipon badan terasa panas pulak lepas sebat beberapa ulas durian musang king..durian tu memang sedak...


Ceritanya gini..masa ni anak aku dah pon lena dalam buaian..bini aku pon dah lena sekali masa lepas tidokan wazi ni..bla..bla..bla..aku pon mandi lebih kurang 15minit..

Bila aku dah keluar dari bilik mandi, aku tengok wazi dah pon baring sebelah ibu dia sambil menyusu..

takda apa yang pelik kan?

Saturday, November 23, 2013

People Change..

assalammualaikum wbt...


Harini merupakan hari anniversary perkahwinan aku ke 25..anak anak aku pon dah besar besar belaka..


anak lelaki pertama aku dah pon umur 23 tahun sekarang..masih menuntut kat luar negara dalam bidang kejuruteraan aero angkasa..nak cipta roket katanya..juga seorang blogger.-penjejakangkasa.com


anak dara aku pulak masih lagi bersekolah menengah di tingkatan 5..
nama blog-comelnomel.blogspot.com..

Fiksyida Forever dah Kahwin..

assalammualaikum wbt...

Yeahh..cuti sekolah dah pon bermula..pada budak-budak yang tengah menduduki peperiksaan SPM tu korang cuti la lambat sikit ye..Macam biasa asal cuti sekolah ramai yang ambil kesempatan ni untuk melangsungkan perkahwinan...aku pon ade la 2 3 jemputan kenduri kawen ni..minggu ni kat sini je, minggu depan kat Johor plak..insya'allah takda halangan aku sampai la kan..So kepada yang akan melangsungkan perkahwinan tu, aku doakan semoga semua urusan berjalan lancar..

Apa yang aku nak cerita sebenarnya, pada awal bulan tadi, sorang member blogger ni dah selamat pon melangsungkan perkahwinan..walaupon berdiri tak sama tinggi, duduk tak sama rendah, diorang ni memang pasangan yang sweet..kehkehkeh..semoga korang berbahgia dan sentiasa dirahmati Allah SWT...

Friday, November 15, 2013

Mempertahankan sesuatu yang bukan hak milik..

assalammualaikum wbt...

Minggu lepas masa aku lepak-lepak kat kedai bundle member aku sorang ni, sorang pulak lagi member aku yang baru balik kerja singgah datang bawak citer tentang masalah yang dia hadapi..lama jugak la aku jadi pendengar hal dia tu..hahaha..seriously aku sebenarnya tak tau nak bagi pendapat apa kat dia sebab aku takda lagi pengalaman tentang masalah yang dia alami dan harap sampai bila-bila takkan ada masalah tu dalam family aku..hal ni berkenaan soal harta la senang citer, hal rumah,tanah, duit membabitkan adik beradik..selalunya aku tengok kes-kes ni dalam tv je, lani jadi pulak kat member terdekat aku..kesian la pulak..

Sikit sebanyak personal member aku ni aku penah citer dulu dalam entri ni (link) dari bujang sampai dah anak dua orang ni ade je masalah..tapi bukan dia cari masalah cuma dia ni teraniaya..kesian wei..serabut je aku tengok rupa dia pikir masalah dia tu..kisah member aku ni bermula sejak ayah dia (pakcik ghazali)  berhajat untuk menjualkan rumah dan tanah yang dah sekian lama mereka anak beranak ni diami..mungkin sebab pakcik ghazali  ni saja nak keluar dari rumah tu lepas beliau berkahwin lagi sejak kematian isteri beberapa tahun lepas..