Thursday, May 30, 2013

Prank part 2 - Tahun Baru di Genting Highland..

amaran : entri mengandngi unsur-unsur lucah, bahasa kesat yang tidak keterlaluan..

assalammualaikum wbt...

Kalau dulu aku pernah tulis satu entri tentang tutorial prank member masa zaman muda-muda dulu..kejadian tu masa aku baru baru tamat persekolahan..tapi ada satu lagi prank yang agak gila dan 18sx telah berlaku masa aku meningkat belia, masa tu aku tengah sambung belajar..harap mak aku dan mak mertua aku tak bukak blog aku ni..banyak kali jugak aku pikir nak publish ke tak entri ni..hahahhaa..

Masa ni umur dalam 22-23 camtu la lebih kurang..kepala otak tak betul lagi..macam biasa aktiviti aku dulu bila tiap-tiap kali sambutan tahun baru, mesti ada planning nak celebrate kat mana-mana..tapi tahun tu aku dengan budak-budak hosmate aku rancang nak lepak Genting Highland..bermalam terus kat sana..

Sebenarnya prank ni tak dirancang awal-awal pon macam prank yang lepas..cuma kebetulan je dan terus jadi..ramai jugak yang ada masa ni..kami pergi dua biji kereta..dalam 8 orang yang pergi tu, semuanya ting tong..ada yang kaki batu, kaki ganja, kaki minum, dan macam-macam lagi la..semuanya pergi dengan harapan nak enjoy sampai lebam..

Tuesday, May 28, 2013

Kenot Brain : kunci dan pakcik..

assalammualaikum wbt...

Kali ni aku ada story yang luar biasa..sangat pelik, senggama minda, memang bisjut, royi dan miyo la senang citer..ceritanya pagi tadi aku dengan member aku masuk town jap, urusan kerja..sebabkan tempat yang aku nak pergi ni tengah town, Wisma Selangor Dregging ni terletak berhampiran KLCC, kitorang keluar merempit je la.senang parking free dan cepat sampai..member aku rider, aku jadi cikaro..

Settle urusan kat situ, aku ajak member aku ni merayau kejap pegi "Jalan Pasar"..target aku nak sambar sebijik rayban caina sebab yang lama dah patah..sepanjang perjalanan, cuci mata kat situ memang takda hal lagi..tapi kejadian pelik terjadi bila aku sampai kat motor masa nak balik..

WTF..terdetik dalam hati aku.."ni sapa gila pulak yang tetiba pegi rantai kunci motor orang ni.."

Setahu aku member aku cuma rantaikan tayar belakang dia dengan rantai buruk je..ni tiba-tiba pulak tertambah lagi satu rantai kunci yang memang baru..

Sunday, May 26, 2013

Newborn : Bundle Jr..

assalammualaikum wbt...

Pertama sekali syukur kehadrat ilahi setelah sembilan bulan bini aku mengandung, akhirnya cik puan wani dah selamat bersalin awal 9 hari..sebelum tu, apa yang aku nak tulis ni harapnya korang jangan salah paham..korang masih lagi berada di blog sampah..bukan blog ben ben a.k.a brader taf taf..jangan betulkan moniter anda..

Aku cuba tulis sedetail mungkin sebab ni mungkin pengenalan dan akhiran untuk kisah ni sebab aku dah janji dengan diri aku dan korang semua, blog sampah bukan blog untuk citer pasal anak..mungkin kalau ada pon dalam entri akan datang, kisah  aku pergi bercuti dengan keluarga atau apa-apa event la..tapi insya'allah bukan citer pasal aku tukar lampin anak, bagi anak makan nestum,tidurkan anak atau sewaktu dengannya..hehe...

Pagi Isnin 20/5/2013 bini aku dah mengadu sakit..tengah malam sebelum tu sebenarnya aku dah bawak pon dia ke labor room, tapi doktor cakap belum nak bersalin lagi..masa ni dia dah tak tentu arah dah..dari malam sampai ke pagi memang tak boleh tido katanya..so pagi tu aku terus bawak dia semula ke hospital..take note kengkawan pompuan yang nak kawen dan beranak, dari apa yang nak nampak, nak bersalin ni memang azab, aku yang kental ni pon jadi tak senang duduk tengok bini aku menahan sakit.

Wednesday, May 22, 2013

Mat Jebon Part 7..

Assalammualaikum wbt..

Kalau nak di ikutkan siri Mat Jebon ni patutnye dah tamat sejak part6 pada Julai 2012 lagi..tapi tak lama lepas tu, muncul pulak entri tribute untuk Mat Jebon sebab aku rindu kat dia..hahaha..apa pon kali ni aku terpaksa sambung balik sebab ada lagi story pasal dia..takpe aku tulis ringkas-ringkas je la..

Sejak bulan 7 tahun lepas last aku jumpa Mat yang baru keluar jel, terus tak dengar khabar berita dari dia..kebetulan semalam pulak aku ade bersembang pasal Mat dengan seorang kawan aku, dan sungguh tak sangka, harini dia call aku..kehkehkeh..macam tau tau je kami mengumpat dia..

Elok je aku sampai depan rumah petang tadi dari jemput bini aku kat hospital, iklan sikit,bini aku baru bersalin semalam ye kawan-kawan, hal tu lain kali la aku cerita..hehe..ok sambung balik..cam biasa la kalau citer dari mat jebon mesti ade elemen kejutan yang tak berapa suspen sangat pon kan..hahaha..pendekkan citer, aku dapat panggilan dari nombor misteri la siang tadi...

Sunday, May 19, 2013

Susuk : kepercayaan karut atau adakah benar boleh menambah kecantikkan?

assalammualaikum wbt..

Dulu aku pernah tulis pasal kepercayaan karut (Link)..bagi aku hal tu lebih kepada perkara  menipu, mengarut  dan tahyol semata-mata..tapi kali ni aku nak kita bincangkan pulak pasal SUSUK..adakah ini karut? aku tertarik pasal isu ni sebab aku ada terbaca pasal susuk ni dalam blog sorang doktor...

Kisahnya macam ni, satu hari tu , doktor ni didatangi pesakit kat klinik dia selepas seorang wanita terlibat dalam kemalangan..teruk jugak la muka-muka dia luka..lepas doktor tu chek,ada gigi yang patah dan kemungkinan tulang bahagian mulut jugak ada yang patah..so untuk lebih detail, doktor tu pon buat xray muka dan tulang belakang dia..

"Homakkau" kata doktor tu terperanjat lepas tengok film xray..

Saturday, May 18, 2013

Sentap+Tips : Bercinta dan memilih pasangan hidup..

assalammualaikum wbt...

Bercakap tentang jodoh, orang selalu cakap kalau dah jodoh tak kemana, tak lari gunung dikejar..aku setuju dah jodoh memang tak kemana, dan gunung memang tak lari dikejar, masalahnya yang nak dikejar ni orang..bila soal kejar mengejar dengan orang ni, jodoh tu 50% la atas usaha kita..kalau dapat insya'allah jodoh tu ada, tu pon ade kemungkinan tak kekal sebab lagi 50% lagi hanya tuhan yang tahu..kita merancang, tuhan tentukan..

Pada yang belum baca, sebelum ni aku ada post satu entri pasal aku frust hal jodoh dan bercinta ni (link)..kalau tak nak meleleh hingus jangan baca..ok dalam entri ni ada beberapa perkara aku nak cakap yang semuanya tentang jodoh, kapel dan seumpanya..

Pertama sekali..berkenaan orang yang bercinta macam beruk ketika muda..tengah sekolah dah gatal bercinta, habis SPM kawen..kalau zaman dulu tak pelik pon kan..nenek aku pon kawen muda..belas-belas tahun dah kawen..sekolah pon idok..haha..so takda la isu bercinta masa sekolah kan..

Friday, May 17, 2013

Ombak Hujan Rindu..

Izam termenung, camne gadis idaman kalbunya boleh pergi begitu saja, tiba-tiba dia teringat satu nama yang ada berkaitan dengan gadis tersebut..

"Chuu, kau sihat?"

"Eh, Zam.. Kau tetiba wechat ngan aku ni buang tebiat ke apa? Haha"

"Hahahaha,, aku tiba-tiba suka kat member kau la, haha"

"La, sapa? Kau ni,, main suka-suka jek kan"

"Zura,"

Jawapan yang pendek,tapi susah nak dikeluarkan, terasa nak berlinang air mata Izam bila teringat kat nama tersebut..


"La, mana kau kenal dia? kau ni Zam."

Thursday, May 9, 2013

Repost : Emas lagi murah dari ais!

assalammualaikum wbt..

Korang ada follow harga emas semasa tak? walaupon aku lelaki, aku minat emas jugak maa..selalu je aku follow harga semasa emas ni..nak beli je la tak mampu..ekeke...kalau aku dah kaya sikit nanti insya'allah aku beli emas banyak banyak bagi bini aku...hihi..

Harga emas semasa sekarang kalau tak salah aku, 1gram RM 189 untuk emas 916..Emas 999 dalam RM 200 lebih kot..tapi apa yang aku nak cerita ni bukan pasal emas je..ada lagi benda yang lagi yang lagi mahal dari harga emas ni..

Tuesday, May 7, 2013

Rumah dah siap, pahat masih berbunyi..

assalammualaikum wbt..

Pilihanraya dah pon habis.cuma demam tu belum kebah..aku tak pandai nak mengulas pasal keputusan PRU13 ni..keputusan tu pon aku tak habis tengok lagi sapa menang sapa kalah..tak kisah la walaupon dikatakan PRU13 ni tak adil, kerajaan BN guna teknik kotor atau apa je..tu semua dah tersurat..tetap kena tunggu 5 tahun lagi untuk cuba...nak pelik apa, demokrasi takkan pernah adil walau sapa pon yang memerintah..yang berkuasa tetap akan menindas yang lemah..

Sekadar nak kongsikan sikit mungkin boleh jadi penaik semangat untuk penyokong PR yang tengah kecewa..citer ni dalam usrah aku minggu lepas yang tentang perjuangan ni bukan la senang nak berjaya..memang akan makan masa jugak..dalam sejarah sejarah Nabi yang nak berdakwah untuk kaum Bani Israel pon Allah dah tunjuk macam tu..sejak dari zaman Nabi Musa Allah dah perintahkan Nabi Musa membawa umatnya ke palastine untuk membina kerajaan islam di sana..tapi tertangguh sampai la ke zaman Nabi Dawud..

Friday, May 3, 2013

Lulz : Edukesyen Untuk Mat Rempit..

assalammualaikum wbt...

Sebagai salah seorang penunggang motorsikal atau mat rempit, aku rasa terpanggil untuk menulis satu perkara yang aku rasa amat memalukan mat rempit lain..bukan niat nak mengajar cara menunggang motor apatah nak pertikaikan coner lap yang anda ambil kurang dari 70 darjah mahupon tentang kelajuan..apa yang aku nak cakap kat sini adalah semata-mata kerana fesyen...

Aku rasa semua orang tahu yang penunggang motosikal biasa memakai jaket semasa menunggang tak kira siang, malam, hujan atau panas..ada beberapa sebab kenapa aku dan yang lain-lain penungguang memakai jaket, antaranya..

  • Untuk melindungi bahang matahari semasa panas
  • Untuk kurangkan sejuk diwaktu malam
  • Untuk  melindungi baju kerja daripada berbau asap, kotor..
  • Untuk elakkan basah semasa hujan..
  • Sekadar nak tayang jaket Arai baru...kehkehkeh...
  • Dapat mengurangkan kecederaan, calar, luka apabila jatuh..  

Thursday, May 2, 2013

Teori konspirasi : The Beatles..

assalammualaikum wbt...

Adakah  korang peminat siri teori konspirasi?..ada beribu macam kisah teori konspirasi yang ditulis oleh pengkaji pengkaji barat, tempatan dan terdapat dalam berbagai bahasa yang kita boleh baca..search je dalam cari google korang boleh jumpa bermacam-macam tajuk..teori konspirasi pendaratan manusia ke bulan, ilumminati, freemason, politik, agama, dan macam-macam lagi  yang agak sensasi..

Sebelum tu biar aku jelaskan apa definasi teori konspirasi ni..ok,secara ringkas perkataan teori yang diambil dari perkataan Yunani iaitu Therio bermaksud pemandangan, so untuk memahamkan kita dari sifat teori ni, ia bermakna pendapat..dan secara ringkasnya konspirasi pulak bermakna, komplot atau persengkongkolan..

Jadi bila perkataan tu digabungkan, ia membawa maksud teori yang berusaha menjelaskan sesuatu peristiwa atau sejarah yang dianggap telah di rencanakan dalam diam oleh kelompok atau organisasi yang berkuasa dan berpengaruh..contohnya pengkaji teori konspirasi banyak mendakwa peristiwa-peristiwa besar dalam sejarah seperti politik telah dimanipulasi oleh para konspirator untuk sesuatu kepentingan...

Wednesday, May 1, 2013

Tips : Teknik pujuk bini paling berkesan (drama pendek)...


Selepas 5 jam di kolam memancing D'haritage..aku bergegas balik ke rumah..


aku tengok jam awal lagi..baru pukul 2.30 pagi ropenye...sampai depan pintu, aku seluk poket cari kunci rumah..adehh, takda pulop..


demm..baru nak surprise pelop bini awal-awal pagi ni...


"tukk..tukk..tukk..Yang..Ooo yang"..aku mengetuk pintu dengan berhemah risau jiran sebelah rumah pon terjaga...


"Tidur kat luar"..laung bini aku dari dalam....