Friday, March 29, 2013

Sentap : aku tersentap..

assalammualaikum wbt...

Serius aku rasa ibarat kena renjatan elektrik bila ramai yang mengatakan aku buat entri style H smalam..what the....sory geng aku emo sikit kali ni..hahaha..mungkin korang anggap macam biasa je dengan post blank aku yang sebelum ni..tapi aku tak rasa macam tu..sentap gila..aku jadi terpikir, apakah neraka aku dah buat ni..

Aku langsung tak teringat yang H ade buat entri bajet wordless wednesday yang sorok-sorok text tu masa post sampai orang semua ingat aku tiru H..warghhh..sori H, aku bukan nak kondem ko, cuma aku memang takkan buat benda pelik-pelik cam ko biasa buat tu..apatah lagi nak tiru..adehhh..sentap beb, benda ni aku rasa dah ibarat macam korang cop plagiat kat dahi aku..demmm..

Memang aku takda idea nak menulis sekarang, tapi aku sanggup lagi repost entri-entri lama yang korang belum baca dari meniru ni..meniru orang yang paling dekat pulak tu..tapi betul jugak, bukan salah korang terpikir camtu..siap highlight lagi kot-kot ade text..dah terbiasa baca entri wordless H camtu kan..tapi percayalah aku langsung tak terniat nak tiru H dan aku lupa dia penah buat camni walaupon sebenarnya berbeza..maaf fan club encik H..

Sunday, March 24, 2013

Lulz : Tips menulis entri..

assalammualaikum wbt..

Sebenarnya tajuk ni propa je lebih..aku bukan lah orang yang layak memberikan tips berkenaan perkara ni sebab aku sendiri masih newbie dalam menulis atau menaip ni..sebelum tu harap maklum, aku suka perkataan "menulis" dari "menaip" dalam blogging ni..harap inspektor bahasa tak jengah blog aku..

Kadang-kadang aku ni macam syok sendiri pon ada...ada sesetengah entri yang aku tulis tu aku suka.hehe..nak pulak pembaca dapat apa yang aku nak sampaikan dalam entri tu, baik  sentap, info dan lain-lain..aku sendiri rasa woww..kehkehkeh

Tipu la kalau aku tak rasa seronok bila pembaca suka apa aku sampaikan..nak pulak hits tinggi yang baca entri tu..komen sesak..dah memang tujuan aku blogging ni untuk perkongsian kan..so, syok sendiri aku kat sini bermaksud aku seronok la dengan hasil yang aku terima lepas entri tu terpublish..hikhik..

Thursday, March 21, 2013

Modern and Stylish : Mods 2013

assalammualaikum wbt..

Sejak akhir-akhir ni aku dah macam orang angau yang jatuh cinta kat princess pon ada..makan tak lalu, tido tak lena..asik terbayang je kat Nozomi sasaki..eh, bukan bukan...hahaha..

Eceli sejak dua menjak ni, ketagihan adrenalin aku untuk merempit dengan vespa semakin menjadi-jadi bila ternampak orang menunggang vespa..keinginan aku ni sama je macam  yang aku alami sepuluh tahun yang lepas sewaktu baru-baru memiliki vespa pertama V super150..

Kebetulan plak scooter aku yang sekarang ni pon dah agak uzur..tu yang buat aku rasa nak beli scooter baru yang berjenama vespa ni..keperluan dan keinginan boleh pakej sekali.hehe..cuma macam biasa la kan, masalah kewangan je lagi yang belum setel..hahaha..

Tuesday, March 19, 2013

Metroll news : Blogger Hilang


KUALA LUMPUR : Seorang penulis blog My colorful secrets kini dilaporkan hilang secara tiba-tiba dari dunia blogging hampir sebulan yang lalu dan sehingga kini masih belum ditemui.beliau yang berasal dari Johor dikhabarkan baru sahaja menjalani suntikan kolegen di bibir sebelum dilaporkan hilang.

Ketua polis Johor berkata, beliau yang merupakan anak kedua dari 5 beradik dilihat kali terakhir blogging pada 20 febuari yang lalu dan kali terakhir muncul sebagai pengkomen di blog sampah pada 25 febuari.

Beliau berkata selepas mangsa tidak lagi muncul sejak dari itu dan beberapa blogger telah membuat laporan di Balai Polis Gua Musang.

Monday, March 18, 2013

Langkah Bendul

assalammualaikum wbt...

Sebelum ni, dalam entri bab penceraian tu aku ada bagitau yang sepupu aku yang tengah tunggu result SPM ni nak bertunang..ok, pertunangan tu dah lepas..cuma yang agak mengejutkan tak sampai sebulan dari bertunang, semalam telah selamat pon majlis perkahwinan dia ni..hahaha..

Seriusly walaupon dalam kelam kabut pengantin ni tak sabar-sabar nak berkahwin, majlis dapat berjalan lancar..alhamdulillah..dalam 2 3 minggu nak uruskan semua memang agak kelam kabut beb..memang jenuh la adik beradik dia nak kumpulkan dana untuk majlis dalam sebulan tu..paham pengajaran kat sini apa?

Kalau nak kawin tu, buat perancangan memolek dulu..jangan last minit...nak bertunang pon dah buat keluarga terkejut pasal result SPM pon lom keluar, tetiba tak sampai sebulan terus nak kawin..hahaa..parah..kesian kat keluarga kay..

Tuesday, March 12, 2013

Imbasan 3D 4D Ultrasound untuk wanita mengandung..

assalammualaikum wbt..

Apa yang korang semua tau tentang ultra sound? cewah..bajet bagus-bagus je aku..eceli aku pon baru je terdedah dengan semua benda-benda ni..bukan lah benda baru pon, cuma aku je baru amik tau..hahaha..

Ok sekadar infomasi ringkas yang aku cedok dari sini (LINK)..Ramai yang tak berapa jelas apakah beza scan 2D 3D dan 4D..

Secara ringkas 2D (2Dimensi) scan terbahagi kepada dua..yang pertama scan ultrasound yang biasa  boleh didapati di klinik biasa atau hospital tetapi bukan untuk mengesan kecacatan pada bayi.manakala scan 2D detail scan yang lebih teliti boleh memberikan maklumat tentang kecacatan bayi sehingga 70-80% kecuali kecacatan komosom..

3D (3Dimensi) scan adalah gabungan 2D dalam isipadu (volume) untuk menghasilkan gambar statik luaran rupa bayi..

4D (4Dimensi)  pula adalah imbasan 3D yang bergerak..dengan kata lain ia merupakan pengimbasan siaran langsung (video)..so kita boleh melihat bayi bergerak, menguap dan lain-lain..yang pasti bukan 4D nombor ekor tu ye..

Monday, March 11, 2013

Info : tips elakkan dibuli..

assalammualaikum wbt..

Minggu lepas kecoh pasal video buli membabitkan pelajar Uitm sabah Katanya..bila aku tengok video tu, apa yang aku leh cakap, kaki-kaki buli tu memang poyo...aku ingat zaman buli membuli ni dah habis dah..coiiii..

eh, aku lambat ye nak tulis pasal ni..dah basi?..lantak la..hahaha..bukan apa..bila citer pasal buli ni, aku pon ada jugak pengalaman dibuli dan membuli ni..

Apa yang aku nak tulis ni untuk yang dibuli la terutamanya..yang kaki buli ni aku takleh nak kata apa la..walaupon nampak yang dibuli ni cam loser, tapi pembuli yang sebenarnya loser..So sebagai bekas pelajar yang kira dah melalui benda-benda ni..aku nak bagi tips la sikit camne nak elakkan di buli..nak membuli je aku taknak citer kat sini..tapi boleh PM aku kalau nak tau lebih lanjut..hahaha..

Saturday, March 9, 2013

Repost : Konflik Seorang blogger..

Argghh..serius aku sumbat ni bini takda..nak update blog pon takda idea jugak..

punyalah aku bosan sampaikan takda kerja sangat aku pon godek-godek la balik entri lama aku...

aku ni ada masalah sikit mudah lupa apa aku penah tulis..


bila tertengok entri tu terus teringat sebenarnya entri tu aku tulis berdasarkan perasaan seorang

member blogger ni untuk bagi seorang lagi member blogger ni sentap...

dan..hasilnya entri aku tu memang berkesan.......hahahaha..

ok ni re-posting entri tersebut...agak panjang dan membosankan...

Thursday, March 7, 2013

Salahkah aku sebab jadi pemabuk tegar?

assalammualikum wbt..

Pehh..lama lak aku rasa tak update entri...malangnya takda sapa pon yang sedar akan ketiadaan entri kat blog aku untuk seminggu ni..ok fine..

Memula sekali aku nak bagitau, aku akan kurang sikit berblogging sekarang sebabnya pc aku kat rumah dah rosak..mohon la sikit sumbangan untuk aku beli pc baru kalau boleh...perkara kedua dari harini sampai Ahad aku akan bujang kejap pasal bini aku dah balik kampung..so kalau ade sapa-sapa nak ajak aku berpoya-poya ok jugek..hahahaha..

Citer pasal bini aku balik kampung ni, malam tadi aku cuma hantar dia kat KL central je la..nak balik dengan dia aku banyak pulak kerja..selalunya naik bas je pon..tapi kali ni dia saja la nak naik keretapi pulak..ni pestime aku masuk keretapi tu walaupon tak jalan..hahaha..noob gila..bini aku ambik yang siap katil..naik pukul 9.20 malam tadi sampai Arau perlis 8 pagi tadi camtu kot..ok la tak penat sangat badan tu kan..