Thursday, January 26, 2012

Info : Gunakan falsafah dengan betul

assalammualaikum wbt..


Dah lama aku nak buat entry ni sebenarnya,tapi ni baru berkesempatan..apa yang aku nak cerita ni berkenaan falsafah omputih ni "DON'T JUDGE A BOOK BY IT'S COVER"..bagi aku, ada kalanya falsafah ni masih releven untuk menjelaskan sesuatu keadaan dan ada kalanya ayat ni sering di salah gunakan oleh orang yang perasan bagus..

Sebelum aku cerita dari sudut yang tak elok, ni aku buat contoh penggunaan yang elok dulu..

Thursday, January 19, 2012

Video : Lawak ilmiah

assalammualaikum wbt..

Definasi lawak bagi aku senang je..benda yang lucu, klakar tak kira bacaan,pendengaran atau tontonan..asal aku boleh gelak ,bagi aku tu lawak..hehe..aku pon tau korang bukan kisah pasal definasi² ke jenis lawak ke syarat sah lawak ke, ye dok..asal buleh gelak kira lawak la tu kan..hehe..

Raja lawak musim 6 dah pon start minggu lepas...setakat ni aku belum berminat pon nak tengok..ekeke..sejak dari musim pertama sampai sekarang aku suka tengok respon dulu dari orang ramai..kalau ada yang post video kat FB cakap depa tu best baru aku layan..buleh ka?..hahaha..

Monday, January 16, 2012

Info : Tahun katak a.k.a Tahun Lompat (2012)


assalammualaikum wbt..

Korang perasan tak tahun 2012 ni ada lebih sehari..haha..aku baru perasan semalam lepas belek² kelender..best arr sapa yang lahir 29 febuari nanti..maklum la besday korang tu 4 tahun sekali kan..jom la celebrate sama sama..kehkehkeh...

Aku tak nak cerita pon pasal kejadian astronomi yang menyebabkan jadinya tahun lompat ni..nak tau pasal tu, google la sendiri..yang aku nak cakap, aku jeles kat orang yang lahir tarikh 29 febuari ni pasal ikut kiraan aku, yang sama tahun lahir dengan aku, korang baru umur 12 tahun sekarang..siak, umur menipu korang..hahaha..

Thursday, January 12, 2012

Dia, aku dan novel..

Kadang kala aku rasa orang lelaki yang baca novel nampak macam cool..betul ke?kahkahkah.. minggu lepas aku ada la lepak dengan memember aku kejap kat rumah bujang salah sorang member aku...masa lepak tu member aku sorang ni "jujai pasha" bukan nama sebenar, tiba tiba je nak langgan movie kat astro first cerita ombak rindu..wtf..

Aku ingat dia saja main main..rupanya serius..arghhhh...dia siap cakap, gua tak sempat tengok wayang la..novel gua dah habis baca..nasib astro ada..erkk..aku kelu..

Wednesday, January 11, 2012

Online shopping

Korang penah atau memang suka shopping online tak?..ni aku nak cerita sikit yang minggu lepas aku dah beli 2 benda dari online ni..best jugak, rasa tertunggu tunggu je barang tu bila nak sampai..mencabar kesabaran betul..kahkahkah..

Benda first yang aku beli ialah perfume untuk bini aku..awat aku sampai nak beli online??..pasal kat pasaran black market susah jumpa..kehkehekeh..nak beli yang ori bajet takda..hehe..Jenama perfume ni Anna Sui forbidden Affair..kat mana² kedai jual perfume ada je,tapi macam yang aku cakap, nak beli ori bajet tarak..hahaha..

Sunday, January 8, 2012

Girlfriend always right

assalammualaikum wbt..

kalau tengok cerita hindustan asyik² cerita jiwang loving yang konon2nya sehidup semati je dak..yang hero mesti kuat je tanpa sebab..ekeke.tapi realitinya hero ni sebenarnya cair dengan heroin dia..hal ni sama je kalau kat sapa pon..tak kira hindustan ke melayu ke jawa ke..ekeke

kena yang ego tinggi sikit, mula² mesti harap gelpren dia ikut je apa rentak dia..contoh lelaki yang jenis kaki pancing, sampai pegi lombong nak mancing pon dia nak bawak gelpren dia konon nk tunjuk hebak kat kawan² yang awek dia understanding dan kawtim kat hobi dia..

Monday, January 2, 2012

Info : Blog oldskul & b@byrina

amaran : entry ni mengandungi unsur-unsur seks yang tidak keterlaluan..

assalammualaikum wbt..

kembalinya aku untuk berblogging lagi untuk tahun 2012..hehe..cerita pasal "tahun" ni korang tahu tak blogspot ni dah ada sejak bila??

Semalam tiba tiba je aku teringat benda nakal yang aku buat masa sekolah dulu..hal ni ada kaitan la dengan internet dan tahun..masa tahun 1998 1999 dulu dunia cyber kat Malaysia ni slow lagi..walaupon slow, time la mula pemes kisah babyrina..hehehe..

So disebabkan aku terkenang balik kisah perempuan sorang ni aku pon mula la gatal tangan cari info..berbeza dulu,masa tu aku cuma cari gambar je..kehkehekeh...kalau ada yang tak kenal lagi siapa babyrina, dia ni merupakan nama besar dalam aksi melayu boleh..mungkin lani orang sekarang tak heran dah..tapi tahun 90an dulu memang dia top..