Wednesday, November 30, 2011

Trololo tuesday

assalammualaikum wbt..

Harini untuk review balik entry aku semalam..Ironinya ramai jugak yang terkejut dan sedih andai aku tiada lagi..kehekeh..fistly aku nak mintak maaf dengan keterlanjuran entry aku semalam..hehehe...entry macam tu aku namakan "trololo tuesday"..mungkin jugak lepas ni setiap hari selasa, "trololo tuesday" akan mengtrolling hidup korang..hehe...

Tuesday, November 29, 2011

Info : blog sampah will terminated..

assalammualaikum wbt..

Sejak kebelakangan ni blog aku dah makin ramai pengikut..tak kisah la ikut sebab mengharap aku follow balik atau memang suka blog aku..kehkehkeh..apa pon terima kasih bebanyak kerana sudi support blog aku..kepada yang follow aku, toksah risau sebab aku tetap akan support jugak blog korang walaupon blog korang lagi sampah dari blogsampah aku atas dasar semangat kebelogkan.."i follow u, follow me back ok"..aku benci word ni..hahaha...jangan marah...(klik SINI untuk rujukan)..

Wednesday, November 23, 2011

Iklan rokok yang fuuufuuuuu....

assalammualaikum wbt..

Selamat berwordless wednesday pada blogger yang dasar pemalas dan malas menaip pada harini aku ucapkan..kahkahkah..harini aku nak kongsi cerita pasal "rokok"..huhu..aku terpaksa buat entry ni pasal kelmarin aku ada dapat satu email dari info sihat yang suruh aku berenti merokok.. kihkihkih..

Seriously mula mula baca email tu aku macam insaf sikit la nak berhenti merokok..aku pon memang dah ada niat nak berhenti ni lama dah...sekarang pon dalam proses slow slow la kan..tapi bila baca email ni sampai habis, aku rasa tertipu..siak betol la..kahakahhkah...

Monday, November 21, 2011

Info : bujang vs Kahwin

assalammualaikum wbt..

Maaf ye ni bukan rancangan semanisnya kurma..selepas 4 bulan aku dah kawin ni, macam macam benda baru dah aku rasa..best woOO..nak taip ni pon dah rasa horny je..kahkahkah..

Mula dari kisah bujang..aku tau 95% yang ikut dan pembaca kat blog aku ni belum kawin..yang dah berkawin 3% je dan selebihnya tak tau status apa..kehkehkeh..

Thursday, November 17, 2011

Fakta : blog yang dikopipes adalah blog hebakk..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak story berkenaan etika blogging sikit..bajet hebak la kan..wakaka..nak cakap tips bukan tips pon, apatah lagi tutorial..ni just pendapat aku je ok..Macam word yang dah terpampang kat header blog aku ni "biarlah entry sampah, asalkan bukan plagiat"..korang tak rasa siak ke ayat tu..kehekehkeh..sebenarnya ayat ni aku buat bukanlah untuk diri aku semata mata...tak paham? pikir la sendiri..hahaha.. 

 Isu pasal plagiat atau copycat ni bukan la isu baru pon..jangan cakap blogging je..segala benda kat dunia ni pon ada masalah ni..tapi bila dah cakap pasal blogging rata rata banyak blogger tak suka benda ni kan..korang mesti rasa macam hak korang di curi atau dikelepet.. 

 Terus terang aku nak katakan, aku tak kisah kalau orang nak copycat @ plagiat blog aku, jangan hack sudah..wakakaka..kenapa aku cakap camni? sebabnya aku bukan retis, bukan penulis hebak, dan tak mungkin ada orang nak copycat entry sampah aku Tapi..kalau la ada jugak yang 'teringin' mengcopycat blog aku ni, serius aku akan rasa terharu sangat..serius bai..bangga pon ada jugak kalau penulisan aku ni ada orang nak ambil..entry sampah je kot..ambil je la, tak payah bagi kredit kredit jadah tu..kahakahkah..

maksud tersirat yang aku nak sampaikan sebenarnya 'silalah copycat blog aku'..kehkehekeheh.. "Anda DIBENARKAN untuk mengambil apa sahaja kandungan dalam blog ini walau dengan apa cara sekali pun. Tiada larangan sama sekali daripada unwanted."..huhu..ni ayat dari blog unwanted tutorial blogspot..ni la apa yang aku nak kategorikan sebagai otai..takda pon mintak orang bagi kredit kat dia..ni orang lain aku tengok, sebuk je bising bising blog kena copycat.. kihkihkih...

 So terpulang la kat korang nak macam mana pon..blog lu, lu punya pasal la..tapi etika aku dalam berblogging ni, aku takkan sesekali copycat blog orang lain..even sampah mana pon entry aku, ada aku kesah..nama pon blog sampah..hahaha.. Kesimpulannya, toksah la marah sangat kalau kena kopipes tu..tu menandakan penulisan atau entry korang hebat, ohsem,best, terbaik dari ladang...kalau taknak kena ciplak, tak payah buat blog/jangan share apa apa...kahkahkahakah...

 p/s : away~~ 

Tuesday, November 15, 2011

Hitam tu seksi, gemuk tu seni.

assalammualaikum wbt..

Pagi tadi aku ada dengar radio hotfm kejap, makcik dengan pakcik Dj tu berhot chat pasal obesiti rakyat Malaysia ni dah dapat tempat pertama kat asia..congrats all..

Aku juga nak melahirkan rasa bertuah dan bersyukur sangat sebab aku dah dilahirkan kat Malaysia ni..lahir je dah cukup makan..mekdi ada,kepsi ada..best woo..

Friday, November 11, 2011

Petua : Couple a.k.a berpasangan

assalammualaikum pembuka bicara..

Erk..macam nak berpidato pulak aku...kehkehkeh..Firstly buat masa sekarang aku belum bersedia untuk buat vlog macam aku aku tulis entry lepas..lupakan dulu pasal tu tau wahai pembaca blog sampah yang budiman..Especialy to my best blogfriend Chuu..sabor ye..nanti aku buat jugak vlog tu..aku belum study lagi ni..kehkehkeh...

So harini aku nak kongsi satu lagi petua..macam biasa petua ni aku dapat dari kelas usrah yang tiap tiap minggu ada buat kat pejabat aku kerja..tu pon pasal ustaz ni gantikan tempat ustaz aku yang biasa mengajar coz dia buat haji lagi tahun ni..

Wednesday, November 9, 2011

Selena Gomez ft. ym bundle

assalammualaikum wbt..

Selamat memulakan tugas pada yang dah habis cuti raya..tak kisah la tugas sebagai pekerja ke pelajar ke,.aku pon harini baru start kerja..kalau aku tau,aku apply lagi cuti..lupa pulak aku cuti tahunan banyak lagi sedangkan sekarang pon dah nak hujung tahun..grr..

Kali ni aku sebenarnya tak tau pon nak tulis entry pasal apa..Nak tulis pasal cerita balik kampung takda idea pulak..lagipun aku tak nak entry aku terlalu personal la kat blog ni..aku lebih suka cerita pasal benda yang boleh kongsi secara umum..macam entry yang lepas lepas.. kehkehkeh..

Thursday, November 3, 2011

Salam Aidiladha

assalammualaikum wbt..

Pesal apa aku tengok tak meriah pulak blogger buat entry raya kali ni ea..apa korang tak nak raya ke hah?kalau raya puasa kemain lagi korang post entry raya ek..baru 1 Ramadan dah siap pasang lagu raya la,E-card raya la,kuih sempetart la, apa la...kahkahakah..

Dua hari lagi ataupon 9 zulhijjah, jemaah haji dah nak wukuf kat arafah dan lepas tu sempurna la haji..harapnya jemaah haji disana dapat la haji yang mabrur..korang pulak dah pasang niat ke belum nak pergi haji ni..kalau ikut kuota Tabung Haji sekarang, sesapa yang baru daftar haji tahun ni tawaran pergi haji tu dalam tahun 2030++ la baru ada..haha..aku nak daftar pon tak lepas pasal kat akaun tabung haji aku ada la RM 40.35 je..err..

Wednesday, November 2, 2011

Resepi : bingka roti

assalammualaikum wbt..

Happy wednesday semua..harini aku nak kongsi satu resepi yang sempoi dan sedap..baru pagi tadi aku belajar resepi ni dengan akak akak kat opis aku ni..kalau korang nak tau, setiap hari kat opis aku main masak masak dengan blogging je..kerja tah kemana..wakaka..

So resepi sarapan pagi aku tadi ialah roti bingka..err ke bingka roti..aku pon tak tau mana satu..sedap dimakan time panas panas sambil pekena teh tarik atau kopi..hahaha..senang je nak buat bingka ni..kalau korang ada roti yang dah hampir tamat tempoh tapi tak boleh habiskan,apa kata try resepi dari Masterchef bundle sampah ni..kahkahkah..