Sunday, August 28, 2011

SELAMAT HARI RAYA

Assalammualaikum wbt...

Tinggal lagi sehari je lagi kita berpuasa esok..buat masa ni aku still ada kat kl sebab aku raya kat kl je..hehe..Jalan Tar, sogo, jalan masjid india tetap sesak lagi..semak kepala hotak aku lalu area tu..tapi kalau persiapan raya korang belum ready pergi la time time sekarang ni..banyak barang barang macam biskut raya, baju seluar, kasut semua peniaga tu dah main lelong je..

Thursday, August 25, 2011

Kedai seposen dalam kenangan..


Untuk yang tak paham lagi kenapa tajuk entry macam tu boleh rujuk balik kat sini..untuk tak nak mengecewakan pembaca dan pengomen tegar blog aku sorang ni chuisme a.k.a chuu ,aku dengan susah payahnya la malam tadi pergi jugak snap gambar kedai seposen ni..nak pergi petang lepas balik kerja malu sebab kedai bukak lagi..wakakaka..

Wednesday, August 24, 2011

Info : Rempit dan fashion

assalammualaikum..

Mat rempit bukan la perkara asing lagi bagi kita kan..entry ni aku bukan nak cerita pasal mat rempit yang suka berlumba ke menyamun ke bawak cikaro kehulu hilir ke..kali ni aku nak cerita pasal fesyen mat rempit atau dalam bahasa melayunya dress up mat rempit...wakaka..

Macam aku sendiri dah agak lama menjadi seorang mat rempit..eh jap..asal cakap mat rempit je mesti korang nampak yang negatif je kan..tak baik wei menilai camtu..mat rempit cam aku ni pakai motor untuk pergi kerja je tau.cari rezeki..mat rempit yang huru hara tu lain..diorang biasa umur 15-25 je..gua dah tua skit ok..zaman tu dah lepas..wakaka..

Tuesday, August 23, 2011

Kisah Majal : telur ayam & seposen..


Adehh,malunya aku semalam..sebabkan seposen je pon..serius la aku tak sengaja la makcik..petang semalam lepas balik kerja macam biasa la,aku akan lepak dulu depan tv layan cerita upin ipin dengan nikita..wakaka..

Habis je cerita tu pukul 6.30 biasanya baru la wife aku nak start masak untuk lauk berbuka..tapi sebabkan hujung minggu lepas aku tak pergi pasar beli barang,so banyak la barang yang habis kan..halnya semalam wife aku suruh aku pergi kedai beli telur ayam dengan minyak masak..aku dengan malas malas pon salin la baju seluar kerja nak pergi kedai tu..duit pulak aku bawak RM6 je yang ada dalam poket..

Monday, August 15, 2011

Persoalan tentang berbuka puasa - Ustaz Azhar

Assalammualaikum wbt..

Selamat kembali untuk minggu ketiga kita berpuasa..Dari harini bermakna tinggal 14 hari je lagi sebelum kita sambut raya..huhu..untuk persediaan raya aku tahun ni,aku belum prepare apa apa pon...sakit woo..gaji dah la tak seberapa,nak raya pulak..sabo je la..untuk kakitangan kerajaan best la korang kan..kerajaan bagi duit raya setengah bulan gaji kalau tak silap aku..waaaaaa,aku nak gakkk.....

Wednesday, August 10, 2011

Doktor April


Sorry my wife, aku terpaksa luahkan apa yang terbuku dalam hati aku sekarang..aku betul betul fall in love dengan Asmirandah..siang malam asik terbayang je wajah Asmirandah..ohh Asmirandah, kawin la dengan aku pelisss..wakakaka..

korang kenal sapa Asmirandah ni..huhu..ni la dia cewek indon yang tiba tiba buat aku heart feeling sama dia..hahaha..sebenarnya aku dah kenal asmirandah lama dah..masa aku study kat indon dulu siap kapel lagi dengan dia..baru baru ni aku tengok sinetron NIKITA kat tv9 tu ada pulak dia berlakon..yaa ampun andah..cantik banget kamu...kalau sebelum ni aku ada buat entry pasal nikita wily tapi sekarang aku tak suka niki lagi..aku dah jatuh cinta sama andah pulak..wakakaka..

Tuesday, August 9, 2011

Resepi - ikan gelama masak taucu

assalammualaikum wbt..

Sekejap je rasa dah seminggu lebih kita berpuasa kan..bazar ramadan mana lagi korang tak terjah?hahaha..bulan puasa aku setakat ni memang kurang sangat pergi membeli juadah kat bazar ni..maklum la dah ada isteri kan..hahahha..setiap hari kitorang masak je kat rumah..minggu lepas baru dua kali je kot aku beli kuih skit kat bazar ramadan..tu pon pasal aku balik buka puasa dengan mak aku..so saja la tambah-tambah sikit juadah berbuka tu..lagipon anak buah aku dua orang kat sana kuat je makan..tolak kayu dengan batu je..ekekeke..

Monday, August 8, 2011

Happy 2nd Anniversary Blogsampah!!


Haihh..aku hampir hampir terlupa yang bulan ogos ni genap la dua tahun dah aku berbelog dengan blog ni..huhu..kejap jer rasa..tanggal 7 Ogos 2009 merupakan entry pertama aku dengan blog ni dulu walaupon sejak 2005 aku dah mempunyai blog lain..bajet otai....wakakaka..

Aku takda nak taip banyak pon untuk entry ni..just nak ucapan ribuan terima kasih pada pembaca dan pengomen tegar serta followers yang sudi menyokong blog aku yang tah apa apa ni..memang aku tau dengan membaca blogsampah ni takda apa apa yang berguna pon yang boleh korang dapat,tapi korang tetap baca gak kan..hehehe..thanks a lot..yela kan...kalau nak baca,bacaan yang bermanfaat buat apa masuk BlogSampah kan..nama pon sampah..nak yang berguna pergi baca wikipedia la..wakakaka..

EPL - Perisai Komuniti


Assalammualaikum semua..lagi 21 hari kita nak sambut raya..huhu..tapi takda kaitan pon dengan entry aku kali ni dengan raya ok..ekekeke..lama dah rasanya blog aku ni takda cerita pasal bola..aku ni bukanlah pengulas sukan ataupon pemain bola sepak pon..cuma sekadar peminat biasa je..kadang kadang ikut,kadang kadang tertinggal jugak perkembangan sukan bola sepak ni..

Friday, August 5, 2011

Kisah bulan puasa

assalammualaikum semua..

bertemu sekali lagi kita pada hari Jumaat yang mulia ni..semoga kita dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki..huhu..Macam ustaz lagi aku..hahaha..bulan puasa aku kali ni totally memang berbeza sangat la dari sebelum ni..tapi aku bukan nak cerita yang sekarang punya kisah bulan puasa, aku nak flash back balik kisah bulan puasa aku dulu dulu..hahaha..macam yang korang sedia maklum budak nakal macam aku ni,kalau puasa sure kantoi banyak kan..yes,tepat sekali..wakakaka...

Wednesday, August 3, 2011

Mat Jebon Begins..

Salam Ramadhan...

masuk harini dah tiga hari umat islam berpuasa kan..apa cerita puasa korang tahun ni?..ada best..hahaha..harap semuanya ok la dan jangan lupa solat tarawih..susah betol aku nak ada peluang berbelog sekarang ni..sory kalau tak sempat aku nak melawat blog blog korang ye...masa aku sangat terhad gila sekarang..nak harap aku blog walking time kerja jawabnya tak siap la kerja aku..wakaka..