Saturday, July 30, 2011

Salam Ramadhan

assalammualaikum wbt..


Tinggal dua hari je lagi kita nak menyambut ramadhan..untuk yang belum ganti puasa tu pandai pandai la ye..hahaha..masuk kali ni dah 3kali puasa rasanya aku dah buat ucapan untuk puasa dalam blog ni..macam biasa aku cuma nak ucapkan selamat berpuasa untuk semua umat islam walaupon kat mana korang berada..harap kita dapat menunaikan ibadat fardu ni dengan lebih baik dari sebelum sebelum ni..

Thursday, July 28, 2011

Before & after


wiieeeee...malam ni malam Jumaat..hehehe..kenapa dengan malam Jumaat?malas cerita la..bagi aku sama je tak kira malam apa..wakakaka..apa yang aku nak cerita ni sebenarnya setiap malam aku sekarang dah lain..hahaha..korang jangan pikir bukan bukan pulak..ni takda kaitan langsung dengan kisah orang yang dah kahwin walaupun tu pon salah satu sebab jugak apa yang dah lain pada setiap malam aku sekarang ni.hihihi...

Wednesday, July 27, 2011

Lepak sentap blogger

assalammualaikum wbt..

Harini dah 27hb julai 2011.. so bermakna dah dua minggu aku jadi laki kepada puan nurwani ..wakakaka..ok stop..aku bukan nak cerita hal rumahtangga pon kat sini apatah lagi nak buat entry wordless wednesday..sejak dua menjak aku kurang ada peluang menaip kat blog aku ni, otak aku makin beku la rasanya..wakaka..

Isnin lepas, sorang member blogger Sara Zainol dari perlis ada la kontek..katanya nak jumpa harini..huhu..ni 1st time rasanya aku nak terlibat dalam perjumpaan blogger walaupon sebelum aktif berbelog ni, aku dah biasa dengan aktiviti gathering YM..huhu..rasa macam bagus bagus pulak ada blogger yang sudi jumpa aku ni kan..wakakaka...

Friday, July 22, 2011

Redang Honeymoon Trip


assalammualaikum semua..selamat hari Jumaat..hehehe..susah betol nak ada masa update blog lepas lepas kawin ni.hihihi....bukan sebab aku asik berkepit ngan bini ok..tapi sebab kat rumah aku sekarang dah takda internet lol..agak tersumbat la jadinya..wakaka..ni pon harap time kerja je la mengulor kejap kejap melayan blog..hehehe..

Tuesday, July 12, 2011

Takda Tajuk



Yess..akhirnya followers blogsampah aku ni mencecah jugak 10ribu..eh silap,bukan follower tapi pageview je.."ko tunggu la ym.bundle lagi 10-20tahun kalau nak follower 10ribu" ..wakakaka..ayat tu aku tujukan kat diri aku sendiri je..So maksud sebenar aku,mimpi la nak ada follower sampai 10ribu tu..wakakaka..pada yang tak baca entry aku yang lepas, aku dengan suka hatinya nak bagitau lagi,yang blog aku ni capai jugak target nak dapat total pageview 10,000 sebelum anniversery blog aku yang masuk dua tahun ni bulan depan..huhuhu..serius hampeh.. wakakaka..

Monday, July 11, 2011

Persamaan gigi dan follower


Esok aku ada appoitment dengan dentis...maknanya aku akan jadi pengantin dengan gigi yang berseri seri la nanti..wakaka..macam haram je statment..nasib la dentis tu bagi aku tarikh appoitment ngam ngam je sebelum nikah..aku kalau ikut malas gak jumpa doktor gigi ni..leceh..ni pasal gigi aku dah berlubang je la aku terpaksa gak pergi untuk tampal..kalau gigi geraham yang belubang tu aku rasa biasa la kan..pasal gigi tu memang kita guna untuk mengunyah makanan..tapi gigi geraham aku ok je..yang berlubang ni gigi kapak aku kat depan ni..macam mana lubang tu leh ada aku pon pelik,korang bayangkan la sendiri macam mana lubang tu...wakakaka..

Saturday, July 9, 2011

KL Darurat


Geram betol aku harini..abis semua jalan kat kl tutup..kalau takda apa apa urusan memang la aku malas gak masuk bandar tu..Jalan tutup dah satu hal..aku tetap redah jugak pasal aku naik motor je..takat jalan tutup tu aku boleh langgar lagi..biasala mat rempit kan..wakakaka..tapi yang aku geram tu,abis kedai2 makan,kedai baju,kedai kasut, Sogo, Pertama complex, tempat2 tumpuan orang nak beli barang ni semua tak bleh pergi dan tutup je harini..pasar malam jalan tar pon tutup..huh..

Friday, July 8, 2011

kuliah Jumaat

assalammualaikum semua..

Serius entry ni aku tak nak bebel banyak..semperna hari jumaat yang mulia ni, aku saja la post video ceramah ustaz azhar ni untuk kita kongsi bersama..mungkin ramai dah tengok video ni,maklumla ustaz azhar ni memang soho la bak kata orang pantai timur..takpa,kita tengok je lagi bagi refresh skit..ekeke..khas untuk korang2 yang baru bercinta atau tengah mabuk bercinta..elok la cepat cepat kawin ye..aku tak lama dah..hihihi...

Thursday, July 7, 2011

Apa itu segmen?


Helooo eberibodi..selamat malam semua..korang dah makan? caring kan aku..wakakaka..aku tak makan malam pasal aku diet.hihi...malam ni aku aku takda nak bebel banyak sangat pon..ala kadar je la ek..hehehe..ok straight to the point la,memandangkan aku ni blogger yang ikot suka aku je,aku tak paham macam-macam hal berkaitan blog ni..contohnya macam entry aku semalam yang pasal wordless wednesday tu..walaupun aku tak berminat,sekurang kurangnya aku dah tau la apa kebendanya tu kan..wakaka..

Miniature Project


Assalammualaikum all readers..

Miniature Town In October Dress


Harini aku nak bercakap tentang "seni"...apa yang korang tahu pasal seni ni..adakah pendidikkan seni kat sekolah tu seni?adakah seni tu dinilai dengan harga..boleh ke beli seni kat kedai makan?..pergi kedai order je,kak bagi seni sebungkus..ikat tepi ye..memang dapat la hasil seni kat mata korang kalau buat camtu..wakaka..

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Weekkkkk..


Haizz..dah rabu lagi..pesal apa macam cepat je masa dalam masa seminggu ni...minggu ni aku taknak tengok wayang dah..muktamad..asik cerita wayang je tiap tiap minggu bosan gak kan..lagi pon abis dah cerita best2 kat wayang semua aku dah tengok..wakakaka..so semperna hari rabu yang bukan isu pasal wayang ni, aku ada benda lain plak nak story..jeng..jeng..jeng...

Monday, July 4, 2011

Tutorial yang Kejam...


korang ada bengang dengan sesiapa tak? ada rasa nak bunuh orang?wakakaka..Jangan buat pasal beb...tak senang hidup nanti..wakakaka...tapi kalau korang ada bengang dengan binatang yang suka menyusahkan hidup korang dan membahayakan cam hanjing liar yang tiap tiap hari kejar korang ke.. aku ada cara nak hapuskan beliau..wakaka..cara yang amat baik tapi kesan yang amat kejam muahahahahaha..(gelak jahat)


Bila Fazura bertudung


Siang tadi aku ada la tertengok rancangan melodi kejap..ada pulak cerita pasal fazura...i like fazura..wakakaka..serius dia cun la bagi aku..setiap hari aku lalu kat jalan MRR2 tu,mesti aku tengok poster fazura yang iklan sabun tu..hehehe.. lebih lebih pulak untuk drama terbaru dia ni,fazura bertudung..so sweet..fazura, marry me now?wakakaka..

Saturday, July 2, 2011

Dark of the moon


huh..penatnya..pukul 3.30 pagi baru sampai rumah..rasa macam nak tido terus je,tapi rindu plak kat blog aku ni..wakakaka...lama plak tak tengok wayang midnite ni..last la ni..tak nak dah aku tengok wayang tengah2 malam lagi..kalau bukan sebab cerita tranformers memang tak la kot aku sanggup tunggu..apa pon aku frust la cerita kali ni..boring...